Cum depozităm corect anvelopele între sezoanele de iarnă și vară – Sfaturi practice!

Depozitarea anvelopelor, considerată de o bună parte dintre șoferi, ca fiind un lucru banal și prea puțin important, trebuie făcută cu atenție pentru a nu le deteriora. Acest lucru este recomandat să se facă ținând cont de anumite aspecte, evitând astfel degradarea acestora.

Specialiștii Vadrexim ne recomandă ca pregătirea unui set de anvelope iarnă sau vară pentru depozitare să începă cu eliminarea mizeriei acumulate sau a noroiului depus în canelurile acestora.

Depozitarea anvelopelor

Depozitarea se face într-un mediu uscat și cu temperatură scăzută. Recomandarea producătorilor este ca anvlopele să fie păstrate în locuri cu temperatură și umiditate constantă pe toată perioada. Este bine să evităm înghețul sau fluctuațiile mari de temperatură, acestea accelerând îmbătrânirea cauciucului .

Ca spațiu de stocare poate fi folosit garajul sau subsolul, țînând cont că acestea mențin totuși o temperatură care nu are variație mare de la zi la noapte. Depozitarea strebuie făcută departe de orice sursă de căldură dar și de producători de ozon, cum ar fi rezervoarele de apă, pompe pentru bazin.

În cazul în care nu puteți asigura o depozitare corectă a anvelopelor puteți apela la hotelul de anvelope al celor de la VADREXIM, nu doar în situația când aveți o dimensiune mai mică de anvelope cum ar fi anvelope iarnă 195 65 R15, ci și pentru dimensiuni mai mari de SUV sau camionete. Condițiile de depozitare sunt ideale pentru a păstra cauciucurile de la un sezon la altul. Poți beneficia de promoții privind serviciul de montaj în cazul depozitării la hotelul de anvelope.

Oxigenul și razele soarelui sunt principalii factori care scurtează durata de viață a cauciucurilor. Acestea trebuie băgate individual în saci, astfel încât expunerea la factorii care influențează durata de viață să fie cât mai redusă.

Este recomandat ca spațiul în care se află cauciucurile să fie cât mai etanș, deoarece uleiul din compoziția cauciucului nu se va evapora în procesul de oxidare iar anvelopa nu se va usca. Pentru o păstrare cât mai bună a anvelopelor, este recomandată ambalarea individuală a acestora.

Cum așezăm anvelopele?

După stabilirea locului de depozitare, fie că vorbim despre anvelope iarnă, fie că vorbim despre anvelope vară, este important să știm cum vom așeza cauciucurile. Referitor la anvelope, acestea se vor deforma, dacă le vom suspenda sau agăța, datorită greutății acestora și a gravitației.

Pentru a evita deformarea acestora pe perioada depozitării este recomandat ca în cazul în care anvelopele sunt nemontate pe jante, dacă sunt depozitate în poziție verticală, să fie rotite în fiecare lună. Nu se recomandă agățarea lor în cârlige, decât dacă acestea sunt montate pe jante.

Lumina directă a soarelui, mai exact razele UV, afectează  destul de mult anvelopele. Aceste raze duc la încălzirea anvelopei și pot provoca descompunerea acesteia mult mai devreme. Prin încălzirea anvelopei, ca urmare a pătrunderii luminii directe a soarelui, aceasta se usucă ducând în final la distrugerea compusilor cauciucului din care este făcută.

Protejarea acestora de lumina soarelui se poate face prin acoperirea acestora cu o prelată, prin a cărui material nu trece lumina. Pentru depozitare este bine să folosim saci concepuți special pentru acest lucru.

Dacă vrei să afli mai multe lucruri privind depozitarea anvelopelor, intră pe site-ul celor de la Bridgestone, dar și tratamente care te pot ajuta să păstrezi cauciucurile cât mai mult timp.

Previous post Lucrarile pentru instalarea centralei provizorii  pe locul fostei „Titan” sunt in grafic!
Next post De ce barbatii iubesc cadourile (P)