Cele mai populare cocktail-uri din sezonul estival: rețete și sfaturi

Sezonul estival este momentul perfect pentru a savura cocktail-uri răcoritoare și delicioase. Dacă vrei să impresionezi invitații sau să te răsfeți pe tine, iată o listă cu cele mai populare cocktail-uri din sezonul estival, împreună cu rețete și sfaturi.

  1. Margarita Margarita este unul dintre cele mai iubite cocktail-uri din lume și este perfect pentru zilele călduroase de vară. Această băutură proaspătă și acrită este făcută cu tequila, suc de lime și Cointreau sau Triple Sec. Pentru a face un Margarita, amestecă într-un shaker 45 ml de tequila, 30 ml de suc de lime, 15 ml de Cointreau sau Triple Sec și gheață. Agită bine și servește într-un pahar cu margarita sau un pahar de cocktail, decorat cu sare și o felie de lime.
  2. Mojito Mojito este un alt cocktail popular în sezonul estival, făcut cu rom alb, mentă, lime, zahăr și apă minerală. Pentru a face un mojito, zdrobește 6-8 frunze de mentă și 2 felii de lime într-un pahar, apoi adaugă 2 lingurițe de zahăr și 45 ml de rom alb. Amestecă bine și umple paharul cu gheață și apă minerală. Decorază cu o felie de lime și frunze de mentă.
  3. Piña colada Piña colada este un cocktail dulce și cremos făcut cu rom, lapte de cocos și suc de ananas. Pentru a face un Piña colada, amestecă într-un blender 45 ml de rom, 60 ml de lapte de cocos și 120 ml de suc de ananas. Adaugă gheață și mixează până se obține o textură cremoasă. Servește într-un pahar mare și decorat cu o felie de ananas și un parasol.
  4. Gin tonic Gin tonic este un cocktail ușor și răcoritor făcut cu gin, apă tonică și lămâie. Pentru a face un gin tonic, umple un pahar cu gheață, adaugă 45 ml de gin și umple paharul cu apă tonică. Stoarce o felie de lămâie în pahar și amestecă ușor. Decorază cu o felie de lămâie.
  5. Aperol Spritz Aperol Spritz este un cocktail italian răcoritor făcut cu Aperol, Prosecco și apă minerală. Pentru a face un Aperol Spritz, amestecă într-un pahar cu gheață 60 ml de Prosecco, 45 ml de Aperol și umple paharul cu apă minerală. Decorază cu o felie de portocală.

Sfaturi:

  • Utilizează ingrediente de calitate pentru a obține cele mai bune cocktail-uri.
  • Înlocuiește ingrediente cu variante mai sănătoase, cum ar fi suc proaspăt de fructe în loc de siropuri și adaugă mai puțin zahăr sau îndulcitori artificiali.
  • Dacă nu ai un blender, poți folosi un shaker pentru a amesteca ingredientele.
  • Adaugă gheață la sfârșit pentru a răcori băutura, dar fii atent să nu o diluezi prea mult.
  • Nu ezita să experimentezi cu arome și ingrediente noi pentru a crea propriul tău cocktail de vară unic.

Acestea sunt cele mai populare cocktail-uri din sezonul estival, perfecte pentru a savura în compania prietenilor sau pentru a te relaxa într-o seară caldă de vară. Urmează rețetele și sfaturile noastre și bucură-te de aceste băuturi delicioase și răcoritoare. Dar nu uita, savurează cu responsabilitate și nu conduce după ce ai consumat alcool.

Previous post Cum să alegi vinul potrivit pentru o cină romantică
Next post Beneficiile sănătății legate de consumul de ceai: ce sortimente ar trebui să încerci